Nätmutti

Ni som känner mig vet att jag föredrar att införskaffa saker via nätet istället för i fysiska butiker. För det har ju sina fördelar. Nätet.
 
Till exempel kan man sitta bekvämt tillbakalutad i en soffa samtidigt som man springer runt i ett tiotal butiker för att leta efter det man är ute efter. Det är ju liksom bara fingrarna som får jobba. Visserligen får man ju inte motionen det innebär att svettas runt på stan som en iller i dunjacka. Men man får väldigt starka fingrar. Och snabba. Vilket kan vara toppenploppen om man som jag gillar spänningen att köpa saker på Tradera.
 
För på Tradera kan man göra verkliga fynd när tidigare ägare tröttnat på sakerna innan de ens hunnit använda dem. Sen gäller det naturligtvis att lägga bud i exakt rätt läge under auktionens sista skälvande sekunder så att man inte hinner bli överbjuden. Fantastisk kombination av näthandel och auktion.
 
Vi handlar numera även maten på nätet. Från Coop. Vi är ju delägare så det är i princip som att betala till sig själv. Tyvärr har de slutat med sina bonusutbetalningar. Nu får man poäng istället. Och så får man plocka ut varor i en poängshop. Så nu har vi över sjuttiotusen. (Poäng alltså.) (Inte varor.) (Eller poängshoppar.) (Hallå!) Och för det kan man få en tolvtums barncykel. Med stödhjul. Det är ju bra. Om man behöver en tolvtums barncykel. Med stödhjul. Men, men. Vi får väl fortsätta att samla poäng. Vi siktar på hundratusen. Då får man femtio påsar torkade aprikoser.
 
Men när man nu är delägare så borde man väl även ha en del att säga till om. Tänkte jag. Så jag kommer helt enkelt föreslå för Coop att de utvecklar sin nätbutik lite. Till den ultimata matbutiken på nätet. Coopera. Briljant. En mix av Coop och Tradera. Man får helt enkelt lägga bud på ost och Kalles kaviar. Och så får man se vad det är man har vunnit när matkassarna har körts hem till en. Uj uj uj så spännande.
 
Det här kommer revolutionera hela dagligvaruhandeln. Det kommer att ta veckohandlingen till nya höjder. Tänk glädjen när du lyckas ropa hem det där partiet med prickig korv för endast tjugotre kronor. Och spänningen det innebär när du slåss i slutsekundrarna med Nettan57 om ett ekonomipack med Falu rågrut. Fantastiskt.
 
Naturligtvis får man ju räkna med att man inte vinner alla slag. Så är det ju med auktioner. Man kanske inte får den där mjölken. Eller falukorven. Eller herrgårdsosten. Men vad gör det. När man nöjt kan sitta och knapra i sig fem kilo rädisor som man ropat in för ett par tior. Ungar, middagen är serverad!