Flytta hemifrån

För ett par månader sedan så fick vår soffa nog. Den tyckte helt enkelt att det var dags att flytta hemifrån. Efter många år här hemma började den känna sig trött och sliten. Kände att folk bara satte sig på den hela tiden. Och lade därför ut en kontaktannons på Blocket.
 
Eftersom Soffans polare Schäslongen, Fåtöljen, Fotpallarna och Soffbordet inte ville vara sämre, utan exakt lika dåliga, så hängde de på. Fåtöljen fick napp på sin annons direkt och flyttade till ett hem där det redan bodde en exakt likadan fåtölj. Så de har nu blivit ett par. Och kommer snart förhoppningsvis att få höra ljudet av små fotpallar.
 
Soffan och resten av hans polare fick flytta hem till en familj som också hade hemifrånflyttade möbler. De saknade nu möbler så mycket att de bestämde sig för att adoptera. Soffbordet fick dock inte följa med. Men det är inte mitt bord. Sa jag. Och ville inte längre kännas vid honom. Stackarn. Men så blir det. När man ser ut som en vissen brädhög. Trots att man är ett bord. Då blir det soptippen. Basta.
 
Vår nya soffa blev en stor och fin en. Och grå. Vilket ju inte passade till de brunbeiga gardinkapporna. Eller inte passade och inte passade. Det inte bara inte passade. Det såg pruttfult ut. Så gardinerna åkte ut. Och nu ser fönsterna lika kala ut som en skallig koala. Och det var ju en historia det också förresten. Gardinhistorian. Men den får jag dra en annan dag. För nu ska jag gå och knoppa. Tjing!
 
Nya kuddar blev det också. Två kvadratiska i tyg. Och en avlång i päls.
#1 - - Bintu Malm Fraser:

Haha! 😂
Synd om bordet tycker jag. Men soffan ser snygg ut och jag gillar verkligen den avlånga pälsen!

Svar: Jo, men å andra sidan var bordet inte så snällt mot mig. Jag slog tårna i det med jämna mellanrum. Kul att du gillar både soffan och pälskorven, det gör jag med :)
mutti / Cecilia Klöfverskjöld Nyberg