Blågult

Öh, öh, ha den äran Sverige! På din dag. En riktig blå-gul dag. Ja alltså. Inte för att himlen är blå och solen gul. Inte här i Hässelby villastad i alla fall. Snarare är man blå av köld. Och gul av brunutansol. För här har solen lyst. Med sin frånvaro hela dagen.
 
Idag skulle det ju bli "ett riktigt fint grillväder på kvällen". Ja det är väl klart att det är grillväder. Ska man få någon som helst värme utomhus är man ju tvungen att tända grillen. Och så skulle det vara värmerekord idag också. Men hallå. Var har de mätt temperaturen då? I rumpan eller? 
 
Men men. Nu ska inte jag vara sån. Sådär bitteritter. Nu har ju molnen faktiskt skingrats. Alldeles lagom tills solen försvunnit in i den där groteskt stora eken som står där och står en bit nedanför vår balkong. En ek som precis som alla andra ekar är stora och fina och väldigt fridlysta. En ek som inte vet hur utrotningshotad den faktiskt är. En ek som nog måste bli upplyst om hur hotad den är. Jag får nog skriva ett litet meddelande till den. Och spika upp på den. Med kopparspik. Jamen vadå. Man har väl yttrandefrihet. 
 
Näerå. Jag är inte bitter. Jag har det bra. Jag trivs (bättre) här. Där jag kan ha det lugnt och skönt. Och lukta på ett glas vin. I skuggan av en stor korkad ek.
 
Grannens finfina flagga. Och till höger den storstora eken. Som bör känna sig hotad.