God Fortsättning

Jag blir så förvirrad. Före jul är det så enkelt. Man säger God Jul, för att önska alla en...ja...god jul. Lätt att säga. Lätt att förstå. Kan inte misstolkas. Det är julen man avser. Och man vill att den ska bli god. Men sen börjar det. Direkt på juldagen uppstår min förvirring.
 
God Fortsättning. Men hallå! Fortsättning på vadå liksom? På julhelgen? På året? På resten av ditt liv? Väldigt oklart. Sen följer några dagar med klara och lättförståeliga önskningar. Gott Nytt År. Säger liksom det mesta. Kräver ingen förklaring. Men så kommer det igen. Nästan det första som händer på det nya året. Strax efter Ivanhoe. Strax före pizzaätandet. God Fortsättning. Igen! Och nu kan det omöjligt vara julhelgen som avses. Det måste ju vara fortsättningen på det nya året man menar. Men fram till vadå? Är erbjudandet liksom tidsbegränsat? Fram till påska kanske? Och sen kan man ha det lika jävla ogott som vanligt? Eller gäller denna önskan ända fram till nästa jul då man börjar om med God Jul? Totalt förvirrande. 
 
Och sen undrar jag hur länge man kan önska en God Fortsättning. Hela januari? Om jag kommer i mars och önskar God Fortsättning, blir jag himlad med ögonen åt då? Alltså mer än jag brukar bli himlad med ögonen åt. Typ extrahimlad. Jag tycker nog att man skulle kunna använda denna fras under hela året. Då blir man i alla fall jämnt förvirrad. Och inte bara två gånger om året.
 
Dessutom vill man väl alltid önska andra en god fortsättning på vad det än gäller liksom. Eller ja. Inte om de har fått influensan kanske. God fortsättning på din segdragna sjukdom med många och långa komplikationer. Liksom. Blir nog inget vidare. Men annars funkar det ju alltid. Eller ja. Kanske inte om någon har fastnat med stavarna i skidliften och till sin måttliga förtjusning är på väg ner för skidbacken igen fast på ett helt annat sätt än vad som var tänkt från början. Då ska man nog inte hojta God Fortsättning. Kan bli lite stel stämning. Och kanske inte heller till någon som är inne på sitt andra dygn med tre-minuters-mellanrum-värkar. Blir mer än lite stelt skulle jag tro. Och kanske inte till någon som precis håller på att bli uppäten av en björn. Då passar väl Gott Slut bättre. Men annars så. Funkar varje gång.
 
God Fortsättning allihop! 
 
Eeh...God Fortsättning!