Sabla Google

Det är svårt att vara förälder idag. Det var mycket lättare förr. Innan Google fanns.
 
Då gick det att sätta stopp för både det ena och det andra som ens barn ville göra. Som man som förälder inte tyckte var en vidare värst ofantligt bra idé. Och man kunde alltid motivera det med att det står så i lagen. Eller att statistiken säger att det är farligt. Eller att kungen har sagt så. Eller att det är ett känt faktum att man får kramp om man badar direkt efter maten. Och får barnförlamning om man hoppar i lövhögarna.
 
Oftast gjorde barnen som man sa också. För ingen vill väl få barnförlamning. Eller säga emot kungen.  
 
Nu för tiden är det mer "Nej mamma, titta här, i Svensk författningssamling står det att det faktiskt inte stämmer." Eller "Nej mamma, titta här, enligt Trafikverkets hemsida så visar olycksstatistiken att det inte alls är någon fara." Eller "Nej mamma, titta här, enligt Wikipedia är det där inte är sant utan bara en gammal skröna." Och det tar inte ens tio sekunder för dem att kolla upp det heller. Sabla Google.
 
Japp, det är svårt att vara förälder idag. Nu har man liksom ingen annan att skylla på. Som kungen till exempel. Nu får man sätta stopp för både det ena och det andra som ens barn vill göra. Och stå för det alldeles själv. Sabla Google.
 
Snälla Google. Om barnen googlar på "godis på vardagar", kan inte du vara snäll och säga att det inte är tillåtet. För att kungen har sagt så.