Färdigjagat

Nu är årets äggjakt över. Så nu sitter vi här med ett kilo godis var. Eller niohundra gram. För jag har säkert hunnit äta ett hekto redan. Eller kanske åttahundrafemtio. För nu försvann ett halvt hekto till bara under ett par meningar.
 
Förr om åren så har Stefan och jag fått vara väldigt taktiska vid själva godisinköpet. För att tillgodose även äggledarnas godisbehov. Om vi har haft till exempel fem äggjagare så har vi ofta råkat köpa nio godisbitar av varje sort. Då blir det en var till äggjagarna. Och eftersom det inte räcker till en till var, så har äggledarna tyvärr fått dela på resten. Det vill säga två var. När man köper lite mindre godisbitar blir detta kanske svårt. Att köpa exakt nio stycken av varje sort menar jag. Men då kan man räddas av att varje sort ofta finns i olika färger. Vilket innebär att man måste vara jätterättvis och se till att alla får en var av samma färg. Vilket innebär att det kanske inte ens räcker till en var av varje färg. Vilket innebär att äggledarna får allihop. Hoppsan.
 
De senaste åren har vi dock inte behövt vara fullt så taktiska. Vi har nämligen fått vara både äggledare och äggjagare. Vår äggjaktsuppfostran har lyckats och givit oss en ny generation duktiga äggledare. Vi har så att säga tryggat vår ålderdom. Ur ett äggjaktsperspektiv i alla fall. 
 
I årets äggjakt skapade vi ett evenemang på Facebook där det fanns lite olika kryptiska ledtrådar på sidan. Varje ledtråd ledde till en gömd lapp med en siffra på, skriven med citronsaft. Så den syntes inte. Mähähä. Dessutom hade vi struntat i en av lapparna och istället skrivit siffran på en spegeI med hjälp av lite tvål. Här var äggjagarna tvungna att andas som små flåsande getter på spegeln för att se siffran. Till slut lyckades de även få fram siffrorna på lapparna genom att nästan elda upp dem. Och då var det bara att försöka knäcka ledtråden till var själva kodnyckeln fanns. Vilket var på en sida i en bok. 
 
När äggen till slut hade hittat sina äggjagare var det vår tur. I denna jakt deltog även katterna. Som lappbärare. När alla lappar hade samlats in från katter och diverse andra fyndiga gömställen i huset, var det dags att knäcka sifferkoden som stod på baksidan av lapparna. Och till slut hade även äggledaräggjagarna fått var sitt påskägg. Fyllt till bredden av gröna grodor och geléhjärtan. Alternativt mörk choklad och spritgodisar. Ni kan säkert gissa vilket som var mitt. Och ni som gissar på gröna grodor och geléhjärtan. Gissa igen. Och ni som gissar på gröna grodor och geléhjärtan igen. Skärp er.