Alltannatänlångfredag

Visst kan Långfredag kännas lång. Speciellt för någon stackare som hänger på ett kors hela dagen. Men när man är ledig från jobbet och bara vill chilla lite, så känns den allt annat än lång. 
 
Jag vaknade sent. Helt insnurrad i täcket (kokongfredag) och vips hade halva förmiddagen gått. Åt frukost i lugn och ro (komigångfredag) innan jag sorterade återvinningen (kartongfredag), hängde undan vinterjackorna (säsongfredag), plockade undan verktygen som legat framme sen förra helgen (tångfredag) och satte igång(fredag) en maskin tvätt. Sprang fram och tillbaka (pingpongfredag) i en timme innan batteriet tog slut och jag var tvungen att återvända till laddningsstationen. Det vill säga en kopp kaffe i solen (balkongfredag). Samtidigt som jag försökte komma på hur årets äggjakt ska gå till.
 
Mycket svårt. Vi har under åren som gått förmodligen redan använt alla idéer som finns. Jag som gillar auktioner hade ett förslag att vi skulle auktionera ut påskäggen. Den som bjuder högst får det. Så skulle Stefan och jag få lite extra pengar till sommarsemestern också. Förena nytta med nöje så att säga. Men eftersom själva äggjagarna inte skulle uppskatta det lika mycket som själva äggledarna så fick jag lägga den idén på hyllan. 
 
För som äggledare har man ändå någon typ av ansvar. Man får ju inte leda äggjagarna ner i fördärvet. Om inte ett kilo godis räknas som fördärv förstås. Och det gör det kanske. Aj då. Så nu bestämde jag lite hastigt och lustigt en sak. I år blir det surdegsbröd, vetegräs och en påse chiafrön i påskäggen istället. Tyvärr har ju Stefan redan hunnit köpa sju kilo godis. Men jaja. Äggledarna får naturligtvis ta ett tungt ansvar här. Cirka treochetthalvt kilo ansvar var. 
 
Glad påsk på er alla äggjagare, äggledare och alla andra typer av äggande människor där ute. Låt påskharen och alla hans kycklingar vara med er!
 
Always look on the bright side of life (sjungensångfredag).
#1 - - Anonym:

glad påsk😊

Svar: Glad påsk :)
mutti / Cecilia Klöfverskjöld Nyberg