Garderober och bacon

Idag bestämde jag mig för att göra åtminstone en vettig sak. Att rensa garderoben. För det var det enda jag faktiskt måste göra idag.
 
Så därför bestämde jag mig för att göra rent fläkten. Jag tycker nämligen att det är aptråkigt att rensa garderoben. Till och med tråkigare än att göra rent fläkten. Som jag gör varje vecka. Vilket jag tycker att man egentligen inte borde behöva göra. Jag kan dock inte bestämma mig för om det är fel på fläkten eller oss. Förmodligen oss. För fläkten gör ju bara sitt jobb. Och samlar på fett. Vilket är precis vad vi också gör. För mycket bacon helt enkelt. Så det är oss det är fel på. Bestämde jag mig för och gjorde rent fläktfilterfanskapet den här helgen också.
 
Sen var det ju dags att rensa garderoben. Så därför bestämde jag mig för att gå igenom alla plastburkar i ett av köksskåpen. Jag sorterade Tupperwareburkar i storleksordning. Lade runda lock i en hög och fyrkantiga i en annan. Hittade braburkar som jag ställde längst fram. Och krisburkar som jag ställde längst in. En del får åka till landet. Och vila upp sig. Andra får åka till Läkarmissionen. Och få en ny matte eller husse.  
 
Men nu var det ju i alla fall dags att börja med garderoben. Så därför bestämde jag mig för att äta lite lunch. Smoothies och knäckebröd. Efter denna delikata föda var det dags att börja med garderoben. Så då gjorde jag det. Skittråkigt.
 
Nu har sommarkläderna fått åka på vintersemester till den allra översta hyllan som är så högt ovanför golvet att de måste ha syrgas. Och jag pall. En del kläder får åka till landet. Och vila upp sig. Tillsammans med burkarna. Andra får åka till Läkarmissionen. Och få en ny matte. Eller husse kanske. De får helt enkelt vara öppna för allt. Här får de inte stanna i alla fall. Och så blev det en liten hög kvar som jag lade undan på grund av att de är baconberoende. Ja de är för små alltså. Beroende på bacon. Eller dylikt. Ja ja. Så går det. När man beter sig som en fläkt. Och samlar på fett. Jag ska börja samla på stentroll istället. 
 
Verkar definitivt vara baconberoende. Även om jag tycker att han ser så go ut att man vill äta upp honom. Men jag ska hålla mig till stentroll istället för trollungar i baconkläder. Även om jag misstänker att stentroll inte är lika gott och krispigt. Som bacon alltså.