Muttimat

Jag har ju försökt mig på att blogga om både heminredning och trädgård. Sådär som seriösa bloggare gör. Så varför inte göra ett inlägg om matlagning. Tänkte jag. För att nå en något bredare publik. Till skillnad från inlägg om träning och hälsa. Då man når en något smalare publik.
 
Därför hade jag tänkt att samla på mig lite middagsbilder under veckan. På vällagade och vackert upplagda maträtter. Som till exempel den här:
 
 Ulrika Ekblom/Söderberg agentur
                                               
Vilket är en bild från alltommat.se. Inte från muttimiddagar.ingetattse.
 
För hur kul är det att visa en bild på tisdagens rester. En hög uppvärmd gegga. Fortfarande formad som en fyradeciliters fyrkantig frysburk. Eller vad sägs om torsdagens hamburgare. Som kunde varit jättefin. Om jag inte hade slafsat på så mycket räksallad att den föll sönder som ett mindre jordskred. Man ska ju visa att man har lagat maten. Inte haft sönder den. Och inte gick den att laga igen heller. Får spara den bilden till ett inlägg om naturkatastrofer istället.
 
En dag grillade vi. Kött, halloumi, majskolv, knipplök, pommes, sallad. Mums. Måste ju se vackert ut när det är klart. Eller. Inte.
 
 
Om ni undrar vad den svartvita geggan är till vänster. Så är det inte grillad zebra. Det är halloumi. Brändes fast på ena sidan och fick skrapas av grillen. Om ni undrar var majskolven är. Så gillar jag inte majs. Om ni undrar var salladen är. Så är den här:
 
 
Nu hade ju detta kunnat vara en ganska vacker uppläggning. Om det inte vore för att salladen ligger på ett golv. Och inte ett fat. Blev snarare en nedläggning. Istället för uppläggning. Och golvläggning. Istället för bordläggning.
 
Mm. Kanske inte är så dumt. Att blogga om mat på det här sättet. Tänk hur duktig man känner sig på matlagning. Ja alltså inte när man skriver ett sådant här inlägg. Utan när man läser ett sådant här inlägg. Och tänker att "jag är nog rätt bra på matlagning trots allt". Och det är väl minst lika viktigt. Att få andra att känna sig nöjda. Så jag hoppas att ni som läser detta känner er lite nöjda. Eller åtminstone skadeglada. Det funkar också.