Lördagsmästerskap

Lördag. Sommarväder. Sjuttondemaj. Gratismegakonsert i Kungsan. Och vi bara. Ska vi ta bilen och åka in till stan? Jamen vilken bra idé. Tyckte även resten av västerortsbefolkningen. När vi hade suttit i bilkö och kommit hela vägen till ungefär ingenstans. Så gav vi upp och svängde av mot Ekerö istället. 
 
Stannade till på Ica och införskaffade picknickproviant. Var sin lunchmatpryl. Och var sin förpackning med favoritfikabröd. Till en redig fikaknytis. Alla valde var sin påse bullar, muffins eller kakor. Vinsten i kaknallemästerskapet går dock till den som valde en enkiloskartong med syltkakor. Grattis säger vi till Ida. 
 
Efter en lunchochfikafrossa på en filt i gräset ute på Kärsön, så hade vi kubbmästerskap. Johanna och jag var publik. Vi hade lite dåliga platser och såg tyvärr ganska dåligt. Det var nämligen lite knöligt att sitta på filten så vi fick lägga oss ner. Och då kom våra ögonlock i vägen. Vi såg alltså inte allt. Men när kubbturneringen var över hade Ida kammat hem vinsten även i dagens andra mästerskap. En riktigt kaknallekubbmästare.
 
Nu när vi är hemma igen så har Johanna och Stefan intagit var sin soffa och har påbörjat ett nytt mästerskap. Eftermiddagslurmästerskapet. Stefan somnade på bara några sekunder. Strax innan han lagt ner huvudet. Så han blev diskad på grund av tjuvstart. Inte så konstigt kanske. Med tanke på att han och hans bror hade ett cykelmästerskap på arton mil. Som började klockan fem imorse. Nu var inte Johanna så långt efter i eftermiddagslurmästerskapet. Vilket också har sin förklaring. Krogmästerskap. Som slutade klockan fem imorse. De möttes i köket. Och åt blåbärspaj. Jag vet. Det är inte bara jag som inte är riktigt klok i den här familjen.
 
Själv sitter jag här och har mitt alldeles egna mästerskap. En fördel med att vara halvt tokig. Den kloka halvan kan alltid tävla mot den tokiga halvan. När som helst. Händer ganska ofta faktiskt. Och som tur är. Så vinner nästan alltid den tokiga. I alla fall på helger. Vinsten för dagen. Blir ett glas vin. Ute i solen på balkongen. Tjing! Ha en skön lördagskväll!