Hönan eller ägget

Ibland är det ju inte helt klart och tydligt vad som kom först. Hönan eller ägget. Ni vet. Orsak och verkan. Är jag glad för att jag shoppar loss. Eller shoppar jag loss för att jag är glad.  Gillar jag korsord för att jag är en nörd. Eller är jag en nörd för att jag gillar korsord. Och så vidare.
 
Den här veckan har jag varit rätt trött. Lite trött och nött. Kan man säga. Längtat till fredag. För att komma närmare helgen.  Och sovmorgon. Och entimmesfrukostar. Och chillidill i en solstol. Så när jag kom hem ikväll tänkte jag på det där med hönan. Och ägget.
 
Hm. Ägg. Tänkte jag.

 
När jag kommer hem från jobbet en fredagskväll så gör jag ungefär så här. Jag sätter på musik. Jag tar ett glas vin. Med lite ost och kex. Och lagar något enkelt som varma mackor.
 
Men allt det här som jag gör en typisk fredagskväll är kanske inte ägget. Eller hönan om det var det som kom sist. Det kanske är hönan. Eller ägget om det var det som kom först. Och fredagskvällen är ägget. Eller hönan om det var det som kom sist. Jo jag vet. Svårt att hänga med. Värsta hönsgården. Men hur som helst. Det jag menar är, kan man vara helt säker på vad som är orsak och vad som är verkan här. Nä. Det kan man inte. Kom jag fram till. Vilket ledde till följande.
 
 
Och japp. Jag hade rätt. Problemet löst. Nu blev det fredagskväll. Bara ett problem kvar. Att övertala chefen att det är lördag imorgon.