Gräsligt

Vi har förmodligen norra Europas minsta gräsmatteplätt. Borde vara hur enkelt som helst att hålla ordning på. Plättlätt. Tänkte jag. Är tillbaka om några minuter. Sa jag. Och plockade fram gräsklipparen. 
 
Räknade dock inte med att vi även har norra Europas mest ogräsrikaste gräsmatteplätt. I procent räknat. Säg sjuttiofem-tjugofem kanske. Tjugofem procent gräs alltså. Dessutom är det norra Europas ogräsartrikaste ogräs. Hur många roliga och oroliga sorter som helst. Kanske till och med ovanliga. I alla fall ovilliga. Att bli klippta snällt. Av en liten sunkig elgräsklippare från nittiotalet. Som dras av en liten svettig mutti från sextiotalet.
 
Jag fick liksom nöta bort ogräsgräset genom att dra ogräsgräsklipparen framochtillbaka cirka sju gånger på varje trettiocentimeters ogräsgräsrad. Och då blev det i alla fall en massa illvilliga tofsar mellan raderna. Som jag fick karva bort med ytterligare några drag av ogräsgräsbortnötaren. 
 
När jag var klar hade jag förmodligen klippt en hel fotbollsplan. Egentligen. Det är tamejtusan världsrekord. Att klippa en hel fotbollsplan. På norra Europas minsta ogräsgräsmatteplätt. Fy vad ovärt. Ogräsgräsovärt.
 
Lite gullvivigt som dök upp under ogräsgrästovorna.
 
 
Ogräsgräsbortnötare säljes billigt. Eller bytes. Mot en kaffe och en muffins.
#1 - - Gubben:

Ha har det exakt likadant. Liten radhus täppa med ogräs och gullvivor samt några vita blommor samt mossa.

Svar: Där ser man :). Så du vill inte köpa en ogräsgräsbortnötare då? Funkar säkert alldeles fantastiskt uselt även på mossa!
mutti / Cecilia Klöfverskjöld Nyberg