Gepeäss

En fantastisk latdag i en solstol på balkongen. Så lat att jag till slut fick knorr i kroppen. Och kände mig bara tvungen att göra något. Tyvärr tog känslan av att inte orka göra något över. Så jag satt kvar. Med kroppen full av knorr. Plötsligt försvann knorret. Och istället infann sig ett redigt köpsug. Nu gällde det bara att komma på något som vi behövde. Jagvetjagvetjagvet. Sa Stefan. Vi behöver uppdatera kartorna i vår GPS inför vår bilsemester. Jaha. Funkar inte jag lika bra. Tänkte jag. Och det var ju inte riktigt den shoppingen som jag hade tänkt mig heller. Menmen. Bättre än ingenting. 
 
Nu visade det sig att en kartuppdatering kostade nästan lika mycket som att köpa en sprillans ny och mycket bättre GPS där kartor för hela Europa inlusive gratis uppdateringar resten av livet ingår. Hm. Svårt val. Eller inte. Skuttade ut till bilen lika glad som en hare på påskafton. Jagvetjagvetjagvet. Sa jag. Vi behöver en ny mixer också. Och så gick det till när familjens shopoholic tog ett litet återfall.
 
Nu har vi en GPS som inte bara pratar. Man kan prata till den också. Röststyrning. Än så länge vet vi dock inte riktigt vad det är man kan styra. Stefan försökte med "Detta är en kapning. Ta mig till Kuba." Men det gick inte. Lite dåligt tänkte vi. Tills vi kom på att Kuba inte ligger i Europa.
 
Själv ser jag verkligen fram emot att kunna styra denna manick med rösten. Och inte bara bli styrd. För då blir jag ju lite obstinat. Som ni vet. Kommer att bli utmärkt att kunna säga ifrån. Be den "hålla sig förbannat lugn och sluta tjata för jag har faktiskt fastnat i det här jävla diket och jag kommer förihelvete inte loss och KAN VERKLIGEN INTE VÄNDA SÅ SNART DET ÄR MÖJLIGT!". Typ.
 
En snubbe som verkligen skulle behövt en GPS. 
Kartuppdateringar över en styck pannkaka är nog inte så dyrt heller.