Biverkningar

Det är en sak som jag inte förstår. Okej. Det är rätt många saker jag inte förstår. Men man måste ju ta en sak i taget. Biverkningar. Är en av dessa saker. Som jag inte förstår.
 
Har ni läst om biverkningar på bipacksedeln som följer med alla mediciner? För det första. Gör inte det. Om ni inte vill drabbas av hypokondri eller läkemedelsfobi. För det är definitivt biverkningar. Av att läsa bipacksedlar. För det andra. Om ni ändå gör det. Jämför innehållet i stycket som handlar om vad medicinen verkar mot. Med stycket som handlar om biverkningar. Så kommer ni att se att det finns vissa likheter.
 
I de allra flesta fall är de åkommor medicinen ska bota samma åkommor som är vanliga biverkningar. Huvudvärkstabletter kan alltså ge huvudvärk. Medicin mot magkatarr kan ge magsmärtor och illamående. Och sömnpiller kan, hörochhäpna, ge sömnproblem.
 
Men är detta då verkligen biverkningar? Är inte det bara ett tecken på att medicinen inte hjälpte? Jag menar. Om jag har problem att somna. Och tar ett sömnpiller. Och fortfarande har problem att somna. Så kan man väl inte kalla det för biverkning. Det är väl snarare bara..typ...overkning.
 
Och om jag inte hade sömnproblem innan jag tog sömnpillret. Och fick sömnproblem av sömnpillret. Som biverkning. Varförihelafridentog jag då sömnpillret från början?
 
Nä. Jag fattar inte. Kanske kan hitta ett piller mot det också. Och fattar jag fortfarande inte. Så är det nog bara en biverkning.
 
Biverkning av pollenpiller?