Dammråttorna har landat

Efter att ha varit på resande fot. Med sandal på. I en vecka. Så har vi nu kommit till den plats där vi ska stanna en hel vecka. Med fötter. Med sandaler på. Vi bor på översta våningen i ett litet lägenhetshotell med tre lägenheter. Lugnt beläget knappt en mil söder om Pula. Med stranden som närmaste granne.
 
Och vad gäller stranden. Så är det sandal på. För sandkornen är sju gånger sju centimeter stora. Och kantiga. Även kallat sten. Som tur är så är vattnet klart såsom korvspad inte är. Så man har i alla fall stenkoll. Men vårt lilla poolområde är fantastiskt. Helt stenfritt. Och eftersom vi har farit runt som dammråttor genom Europa. Så har vi idag tillbringat hela dagen vid poolen. Utan att damma runt det minsta. Förutom en liten promenad på stranden. Bland stenen.
 
Igår kväll gick vi dock runt lite i Pula. Åt middag. Och åkte förbi en stor mataffär på vägen hem för att bunkra upp. Kylskåpet i lägenheten var dock inte så välkomnande mot sina nya gäster. Familjen mejerivaror. Bröderna skinka. Och hela släkten drickaflaskor. Utan bestämde sig lite tjurigt för att hålla en jämn temperatur på tio till femton grader. Men vi är snälla. Och hjälper det på traven med en fryskall vodkaflaska, en lika kall flaska gin och två frysfrusna kylklampar. Kylen blir lite mindre kyltjurig. Och drinkarna blir lite mer kylglada.
 
 
Den finfina balkongen. Där vi semestertraditionsenligt spelar Chicago eller Yatzy. Även en utmärkt plats att äta frukost på. Eller lunch. Eller middag. Eller en kvällsdrink. Eller att blogga på. Eller över huvud taget tillbringa stora delar av sitt liv på. Vilket även våra två husfladdermöss tycker. Som bor under balkongens tak. Har försökt få dem på bild när de fladdrar iväg över våra huvuden. Men de är ena snabba små rackare. 
 
Den finfina lilla poolen. Där vi fyra hade hela härligheten för oss själva större delen av dagen. Utan fladdermöss.