Seg segare segast

När det är så här puhvarmt så blir man liksom lite långsammare än vanligt. Man rör sig som en sengångare ungefär. Lägg till ett pågående inbördeskrig mellan Streptokocker och Penicilliner. Så blir man ännu långsammare. Som en mycket gammal och skröplig sengångare. Med gikt. I slowmotion. Precis så känner jag mig nu. Jag. Är. Så. Långsam.
 
Så därför tänker jag kyla ner mig med en glass. Trots att jag borde vara nyttig. Men har man halsfluss så får man göra undantag. För glass. Sådeså. Och så finns det säkert någon force majeure-regel som säger att man får äta glass även om man borde vara nyttig vid extrema väderförhållanden. Så jag kan nog ta två. Om jag googlar lite så kan jag säkert hitta någon regel gällande inomhustemperatur också. Är det över trettio grader inomhus så rekommenderar folkhälsomyndigheten alldeles säkert minst en glass om dagen. Och om de inte gör det. Så borde de göra det. Sådeså.
 
Så av hälsoskäl kommer jag nu att trycka i mig minst tre glassar. Sen kanske jag mår lite bättre. Och blir lite mindre långsam. Kanske bara som en medelålders sengångare. Med hälseneinflammation.
 
Hm. Om jag hushållar lite med glassen så räcker det nog till imorgon också. Kanske.