Köpendanmark

Efter drygt ett dygn här i Köpenhamn har jag nu lärt mig flytande danska. Tuborg. Mycket flytande. Och mycket danskt. För här är både Strøget och hamnen fulla av människor som dricker öl redan från klockan förmiddag. När vi hade gått runt en stund och kom tillbaka till Nyhavn för att äta lunch. Så var hela kajen fylld. Av fyllkajor. Så vi åt smørrebrød. Och tittade på. Mycket skojsigt. 
 
Vi hann även titta på björnmösseklädda vakter som lekte arga leken. Och de var jääätteduktiga. Jag förlorade. Hvergang. Och så hälsade vi på lilla sjöjungfrun. Som ser lite ledsen ut faktiskt. Men det skulle jag också vara. Om jag satt på en sten och ville vara ifred. Och folk bara kom och tafsade på min stjärt hela tiden. Nä. Det kan inte vara lätt. Att vara sjöjungfru. 
 
Himla trevlig stad i alla fall. Imorgon blir det hemfärd. Himla trevligt det också faktiskt. Vi kommer väl hem sisådär på kvällskvisten. Bara så att ni vet barn. Så att ni hinner städa undan pizzakartonger, läskflaskor, tomma chipspåsar samt alla eventuella spår relaterade till äffäff. Ses snart!
 
Fin kaj inte så fylld med fyllkajor. Än.
 
 
Det var varmt idag. Så drickapauser behövdes. 
 
 
Ser ni turisten där nere till vänster. Strax efter jag tog bilden så klättrar han upp till henne. Och lägger handen på hennes knä. Och ler liderligt. Sen klättrar han nästan upp på henne. På gränsen till juckande. Jagsägerbaradet. Vad ger honom rätten. Bara för att hon är sjöjungfru. Det är banne mig fiskriminering.
 
 
Argalekenfinalister. Asså. Sablar. Vad duktiga de är.
 
 
Smørrebrød. Och en Tuborg. Hvergang.