Förortsmutti

Skogsmutti är åter en förortsmutti. Ännu inte stadsmutti. För jobbar i den stora staden gör jag inte förrän på torsdag. Nu ska jag njuta av att ha semester i tre dagar. När Herr mutti jobbar. Mähähä. Hur som helst har det varit fyra finfina dagar ute i skogen. Solen har värmt. Och vindarna vindat. Så att det blev mysmysigt att vara ute i det gröna. Utan att bli alltför upphettad. Under dessa fyra dagar har jag lärt mig flera saker. Bland annat detta:
 
1. När man solar nu för tiden (i slutet av fyrtioårsåldern) så blir man inte längre jämnt brun. Man blir fläckig. Solens strålning har med tiden liksom magnetiserat alla mina fräknar. Så att de istället för att vara sådär pitoreskt utspridda över hela kroppen samlas i bruna små öar. (Muttant?). Mina underarmar ser snarare ut som sjökort över Stockholms skärgård. I fyra nyanser av brunt. Än mysigt solbrända underarmar. Om jag vill ha en jämn solbränna. Så får jag helt enkelt satsa på att alla mina små öar ska slå sig ihop och bilda en ny och helt outforskad kontinent istället. Muttanien. 
 
2. Getingar kan äta upp ditt hus. I alla fall om det är gjort av trä. När jag solandes och intet ont anandes hörde någon knaprandes på vårt hus. (Knaperiknaperiknus). Så såg jag när jag kom närmare att det var en geting. Den gnagde liksom av ytskiktet på träet. Så att det bildade trärena små spår efter den. Visserligen kan det vara så att det var en geting som drabbats av tillfällig psykos och trodde att vårt hus var en vacker och saftig klöverblomma. Men sen såg jag en till. Och om det inte var frågan om en masspsykos. Så kan getingar äta upp ditt hus. Det kanske krävs ganska många. Och det kanske tar tid. Men de kan.
 
3. Om man är för trött för att se en fotbollsmatch och bestämmer sig för att gå och lägga sig istället för att titta på den. Så kommer den matchen att bli en målfest. Och sluta med till exempel sju-ett. Och om man då tycker att det var ju trist. Att man missade den matchen. Och därför bestämmer sig för att titta på nästa match. Så kommer den matchen att bli ganska händelselös. Och vara jättetråkig. Och avslutas med straffar. Stackars Herr mutti.
 
4. Om man köper en mörkbrun tallrikshylla på en loppis så kan det hända att man behöver tio år på sig för att måla den vit. Och ytterligare ett år på sig för att hänga upp den på väggen. Men när man väl gjort det. Så passar den väldigt fint i ett gammalt kök. I en gammal stuga. I en skog. Finfint. Faktiskt.