Pillasiginaveln-knep

Fredagskvällsledig. Inte så dumt. Och om man tar till lite knep. Så kommer man undan en del sysslor här hemma som man annars skulle behöva utföra. När man egentligen bara känner för att ta det lugnt efter jobbet. Pusta ut lite. Pilla sig i naveln. Egentligen borde jag inte avslöja dessa knep. Eftersom detta kan försämra utsikterna för att knepen ska lyckas även i fortsättningen. Men men. Vad gör man inte för sina läsare.
 
Det första och viktigaste man ska göra när man kommer hem efter jobbet en fredagskväll är att ta ett glas vin. Orsaken till det återkommer jag till.
 
Syssla nummer ett brukar vara att laga mat. Antagligen behöver det även plockas undan lite på diskbänk med mera. Ställer man nu rätt frågor och spelar sina kort väl. Så slipper man undan båda. Fråga till Ungdom nummer ett:  "Vill du laga maten eller plocka undan i köket?". Se till att fråga utan att Ungdom nummer två hör. Ungdom nummer ett suckar lite men svarar till exempel "Jag fixar maten". "Då plockar jag undan sen". Säger jag. Första pillasiginaveln-hotet avklarat. 
 
När grytan står på spisen. Eller gratängen står i ugnen. Så säger man till Ungdom nummer två: "Nu har jag och Ungdom nummer ett lagat maten. Så då får du plocka undan." Naturligtvis utan att Ungdom nummer ett hör. Ungdom nummer två suckar. Men svarar "Okej". Andra pillasiginaveln-hotet avklarat.
 
När ungdom nummer ett och två senare virvelvindar runt i huset för att de som vanligt på en fredagskväll är på väg till kompisar eller dylikt. Så har du ditt på det torra. För nu kommer vi tillbaka till det där glaset vin som jag pratade om förut. I det här läget kommer snälladukanvälskjutsamig-frågan som ett brev på posten. Vanligtvis kombinerat med bedjande hundögon.  Detta klarar du dig nu undan lekande lätt. "Ååh nej vilken otur, jag har druckit vin så du får nog ta bussen". Tredje pillasiginaveln-hotet avklarat.
 
Nästa hinder brukar vara soppåsen. Som på något mystiskt sätt alltid är full. Den har uppenbarligen någon typ av beroendeproblem. "Eftersom du ändå måste gå till bussen så kan du väl ta med soppåsen". Två flugor i en smäll. Schlabang. Fjärde pillasiginaveln-hotet avklarat.
 
Till slut kommer man till det där ögonblicket när ögonen inte längre blickar. Utan tillbringar mer tid att inspektera insidan av ögonlocken än att hänga med i den där filmen man tydligen inte tittar på. Det där ögonblicket när tandborstning inte känns så himla nödvändigt trots allt. Det där ögonblicket när man övertygar sig själv om att en fylld urinblåsa nog visst kan dunsta under natten nu när det är så här varmt. Bara för att man inte orkar gå och kissa. Det där ögonblicket när man bara vill släpa sig in i sovrummet och lägga sig i sängen. Det där ögonblicket när man inser att man duktigt nog hade burit upp en massa vikt rentvätt från tvättstugan på morgonen och lagt på sängen. Då finns tyvärr bara ett alternativ. Gästrummet.
 
Mission Pillasiginaveln hela fredagskvällen avklarat.