Irritera mera

Som förälder till fyra styck barn. Och fru till en styck man. Så har jag en hel del erfarenhet av att irritera. Alltså inte bli irriterad. Utan irritera. Jag tänkte därför dela med mig av några tips till alla er andra där ute som gärna vill börja eller vidareutveckla irriterandet av sin närmaste omgivning.
 
Jag har tidigare berättat om föräldratourettes vilket är ett utmärkt sätt att irritera. Detta kräver dock att man först utvecklat själva syndromet. För er som inte har tvingats lyssna på samma repliker från filmer och dataspel om och om igen under en period av alldelesförlångtid och därmed påbörjat upprepningen omedvetet för att sedan fortsätta alldeles förbaskat medvetet endast för att irritera...så är det kanske inte detta alternativ ni ska titta vidare på.
 
Nästa tips är en annan variant av språkmissbruk. Att överdriva tonårsslangen. Eller rättare sagt vidareutveckla den. I det här huset har en hel del slangord med ändelsen "rre" alternativt "rra" förekommit. Framför allt substantiv. Några enkla exempel: Firre (fisk), värra (väska), kiorre (kiosk). Ni hänger med antar jag. Det här går utmärkt att vidareutveckla till ett irriterande. Exempel: "Det blir korre (korv) och porremorre (potatismos) till middag. Vill ni ha varre (vatten) eller mjörre (mjölk) att dricka?" Detta har visat sig vara fruktansvärt irriterande. Framför allt för en själv. Eftersom ingen förstår vad du säger till slut.
 
Nästa tips. GPS-tipset. Låtsas att du är en GPS när du sitter i bilen. Exempel: "Om trehundra meter. Sväng vänster." Paus. "Om tvåhundrafemtio meter. Sväng vänster." Upprepa detta flera gånger. Till exempel var femtionde meter. För en högre grad av irritation, börja gärna redan cirka tusen meter innan det är dags att svänga. "Sväng vänster. Sväng vänster. Sväng vänster". Kan man sedan fortsätta med om man till exempel måste stanna för att släppa förbi mötande trafik i samband med vänstersväng. Sluta inte förrän svängen är utförd. Blir mycket irriterande. "Vänd så snart det är möjligt." Otroligt användbart kommando. Framför allt de tillfällen man är på väg till någonting som inte är det roligaste man vet. Storhandling. Föräldramöten. Och så vidare. Tål att upprepas det med.
 
GPS-tipset är dock inte att rekommendera om det är du själv som kör. Speciellt inte om du är ensam i bilen. Ur säkerhetssynpunkt bör detta heller inte utföras i samband med övningskörning. Men annars funkar det bra. Speciellt på en äkta man. Fråga Stefan.
 
Mitt sista tips för idag gäller alla er som har den yngre generationen som en målgrupp. Var helt enkelt bara en vanlig förälder. Var dig själv. Det är tillräckligt irriterande för en tonåring.
 
Lycka till där ute med irriterandet. Och om det inte lyckas. Sucka högt tio gånger på raken. Alltid irriterar det någon.
 
Min mest irriterande uppsyn