Spårbyte

Med tanke på den gångna veckans problem med sömntågstrafiken ser en något trött mutti fram emot det spår- och plattformsbyte som snart kommer att genomföras. Ny säng och nya sängbord kommer på tisdag. Ett skepp kommer lastat. Eller en lastbil i alla fall. 
 
Två starka sängbärarbärare kommer med en ny och tar med sig den gamla. Det enda vi behöver göra är att städa undan lite prylar i sovrummet så att de får plats att montera ihop sängen. Men hyllan på väggen där kommer nog inte att passa så bra tillsammans med den nya sängen. Den får vi byta ut. Och byrån är väl lite skruttig och visst skulle det passa bättre med en snygg klädställning där istället. Och tavlan på väggen passar inte riktigt där om man tar bort byrån. Och börjar inte gardinerna se lite trista ut. Nu när de kommer att hänga i närheten av en ny fin säng. Och sänglamporna kommer att se lite gamla och tråkiga ut när allting annat är nytt. Och hu så hemska våra gamla påslakan ser ut! Och Stefan...visst kan vi väl passa på att byta ut min garderob också? Den passar inte så bra till den nya sängen. Eller ja, själva garderoben är väl okej. Men innehållet! Jag hittar inte en enda skjorta eller tröja som matchar sängen. Så det funkar ju inte!
 
Ja, tänk vad bara ett litet spår- och plattformsbyte kan betyda!  Nu kommer jag nog att sova som ett litet murmeldjur.
 
Vårt vardagsrumsbord är jätteskruttigt. Vi är helt överens om att det ska bytas ut. Eller hur Stefan? De här borden är fina tycker jag. Så får vi se sen hur allting annat i vardagsrummet passar ihop med dem. Mähähähää.