Ekorrterror

Läste nyss en artikel om en terrorekorre som efter att i ett och samma hus utfört ett flertal inbrott, inklusive vandalisering och tarmtömning på golv, har utretts av Länsstyrelsen under två månader för att till sist ha fått sin dödsdom. Det är okej. Ni får skjuta kräket.

Det jag undrar är vad denna långa och förmodligen kostsamma utredning handlat om.

Har man till exempel försökt föra en dialog med nämnda ekorre, för att utreda om det kan finnas laga skäl till hans uppförande. Han skulle ju kunnat agera i rent självförsvar. Om familjen hotade honom till livet i trädgården och enda möjlighet till säkerhet var att ta sig in i deras hus. Kanske bajsade han på sig av ren skräck. Eller så kanske det var familjen som släppte in honom frivilligt. Bjöd honom på ehec-groddar och blev förbannade när han sket på sig. Stackarn. 

Utredningen kan naturligtvis även ha inneburit att en observatör från Länsstyrelsen har legat i buskarna utanför familjens hus för att utreda hur ofta ekorren tar sig in. Och hur han gör det. Samt vilken typ av vandalisering som utförs. "14.53: bryter sig in genom källarfönstret. 14.56: Välter blomkruka i köksfönstret. 14.59: Tömmer tarmen under soffan." Och så vidare. Åtta timmar om dagen. I två månader.

Till slut har man i alla fall kommit fram till att ekorren nog är alltför besvärlig. Och får avlivas. Så nu ska det bara utredas om skottlossning får utföras. För det kan ju bli besvärligt om man måste jaga rätt på det lilla kräket och strypa honom med sina bara händer. Så om ett par månader när den utredningen är klar så kanske familjen får ha sitt hus ifred.

Ett annat alternativ hade ju varit att man redan från början hade lagt ut en råttfälla med en hög smaskiga nötter i. Och transporterat den infångade ekorren till ett mer husfattigt område. Eller varför inte till Länsstyrelsen. De verkar ju inte ha tillräckligt mycket att göra. Då hade de ju kunnat dra igång en segdragen utredning. Om vem som knaprar på deras hus. Och bajsar på golvet.   


Terrorekorren: "Jag var ju bara bajsnödig"