Tidningstid

Igår efter jobbet stannade jag till i affären för att köpa en tidning. Tänkte att jag skulle ha en skön tidningsläsarstund till kaffet på min lediga onsdag. Gick igenom utbudet på tidningshyllorna. Frågan var nu vilken tidning jag skulle välja. 

En inredningstidning? Hm. Skulle snarare behöva en utredningstidning. Som kan reda ut röran. En modetidning? Nä. Då skulle jag behöva en två år gammal sådan. Ungefär den invänjningstiden jag behöver vad gäller mode. En skvallertidning? Någon är kär i någon som är otrogen med någon som ska ha barn med någon som kräktes på någon som är...kladdig. Hu. En klassisk veckotidning då? Beskrivningar på hur man lagar Gunhildes fiskmos eller virkar ett fodral till sitt bäcken. Skulle inte tro det.

Återstår någon typ av livstilsmagasin för kvinnor. Kollar på de som vänder sig till oss fyrtioplusare. "Bli av med åldersfläckarna", "Lotta Engbergs nya liv", "Rasa i vikt". Jisses. Någon har visst missuppfattat vad en kvinna fyrtio plus är intresserad av. Eller så är det helt enkelt bara jag som inte fattar hur gammal jag egentligen är. Och inte förstår vad jag ska vara intresserad av att läsa om. I vilket fall så köpte jag en annan tidning. Och det tänker jag fortsätta med. Till dess jag fattar hur en tant i min ålder ska bete sig. Men jag kan vara rätt trög ibland. När jag vill. Kanske kommer det ljuset aldrig att gå upp. Förrän jag går in i det. Nej, inte ljuset! Gå inte in i ljuset! Då blir du tant. 

#1 - - IsAbeLle:

"virkar ett fodral till sitt bäcken"

:D :D :D