Sorg

I huset råder viss sorg idag. Vårt bredbandsmodem har nämligen avlidit. Tagit ner skylten. Det är helt svart. Svarar inte på tilltal. Inget internet på flera dagar (försmäkta vi på denna ö). Ett nytt modem kommer på posten. Det ser vi fram emot. Modemet är dött. Länge leve modemet.

För att vi ska överleva har vi ett mobilt bredband med kontantkort på en dator. På EN dator. Vi är sex personer i familjen som hänsynslöst slåss om den. Just nu vann jag. Länge leve jag.

Vi har fler dödsfall här i huset. Det är alla våra växter. De har avlidit av kombinationen vätskebrist och värmeslag. Ungefär som dagen efter en rejäl barrunda på Mallis. Åkte till Plantagen för att helt utan kunskap om botanik botanisera bland växterna. Frågade vilka växter som kan stå i söderfönster i full sol. Nähä. Inga. Förutom kaktusar. Små taggiga jävlar. "Finns det verkligen inga andra?" frågade Stefan. "Nej de blir brända. Det är som om du skulle ligga i solarium hela dagarna" sa den vänliga planttanten. " Ja men jag älskar sol" sa Stefan. Men eftersom jag inte vill ha min man ståendes på fönsterbänken (utan helst framför spisen) så köpte vi trots allt några av de minst solskygga gröna små varelserna. Nu står de där och är fina. För tillfället. Snart blir de utbrända, får sorgkanter på bladen och drabbas av en långsam smärtsam död. Länge leve plastblommorna.