Kan jag väl

Apropå inlägget Energikostnader, så blev jag idag övertalad att åka till IKEA. Av min man. Han tjatade länge och väl. Till slut gav jag med mig. Ok, sa jag, och så släpade han med mig. 

När Stefan är ledig på onsdagar (som ju jag alltid är ledig på) händer det att vi beter oss som riktiga pensionärer. Vi åker till IKEA och äter frukost. Sitter där tillsammans med de andra gamlingarna. Äter en vrålbillig macka, dricker apbilligt kaffe, avrundar med en kvadruppelbillig bulle och konstaterar att allt var bättre förr. När en toaborste inte kostade 4 kr, en bulle inte kostade 5 kr och ett bord definitivt inte kostade 29 kr. Man blir ju så misstänksam när det är så billigt. Och det är inte kul att gå omkring och känna sig misstänksam. Nä det var bättre förr. När det var lite dyrare. Det kändes tryggt.

Missförstå mig nu. För jag gillar IKEA. Idag blev det, förutom smörgåsen Mackan och kaffet Latte, galgarna Bumerang (hållbara för de går inte att kasta bort), klädskåpet Hemnes samt växten Sören (har döpt honom själv).
 
Nu ska vi fixa det sista fixet i vårt nyfixade förråd. Så kanske vi får plats för fler herrelösa små filurer från IKEA.