Vart tog vägen vägen

Var är min väg? Tro nu inte att jag är djup och menar min väg genom livet. Eller min väg till framgång. Jag menar bara den satans bilvägen utanför mitt hus.

I morse var det väl inte så konstigt om någon plogbil inte hittat hit ännu. Med glansis, tre decimeter snö, uppförsbacke samt en Toyota Yaris i kombination med dubbfria däck var inte förutsättningarna för en lyckad resa till jobbet så stora. Om man säger så. Men jag hade räknat med att vägarna skulle vara plogade nu till kvällen. Men nej. Här ser det ut som en skidled på kalfjället. Men ännu inga spår efter någon plogbil.

Så vart tog plogbilarna vägen? Och vilken väg tog de? När de försvann menar jag. För här finns ingen längre. Varken väg eller plogbil. Vad ligger bakom det mystiska försvinnandet?

En teori är att de kommit bort någonstans i SL:s organisation. För deras beredskap vid snöoväder är ju försvinnande liten. En annan möjlighet är att de fallit offer för en ilsken dyslektisk plogbillsaktivist. Eller är det så att även plogbilarna numera tankas med ett miljövänligare alternativ till bensin. Typ Red Bull (ger dig vingar). 

Förmodligen är det bara så att även plogbilsförarna är insnöade och inte kan ta sig till jobbet. Och hur fan löser man det?


Aha. Där är den.