Min lott här i livet

Min lott är inte lik din lott det är en nitlott.

Jag vinner aldrig någonting. Jag kanske vinner lite tid ibland. Då jag borstar tänderna samtidigt som jag sitter på toa. Men förutom det. Inga vinster alls. Och så säger de att trägen vinner. Så jävla envis som jag är så är ju Trägen i princip mitt mellannamn. Men vad hjälper det.

Men häromkvällen ringde en tjej från Bingolotto upp mig. Är det så här det känns, tänkte jag, med skakande knän och svettiga tinningar. Att plötsligt få veta att man vunnit en miljon. Wow.

Och det kanske det gör. Om man har köpt en Bingolott. Men det hade ju inte jag. Hade ju bara sprungit uppför trappan för att ta samtalet. Dålig kondis.

Hur som helst så ber tjejen om ursäkt för att jag och många andra med mig inte vunnit någonting. Naturligtvis så förlåter jag henne. Stackars människa. Ringa runt och ödmjukt be om förlåtelse till alla som inte vinner någonting. Tyckte så synd om henne att jag köpte en bingolottoprenumeration av henne. Som tröst.

Så nu ska jag sitta i soffan på söndagarna. Sörpla kaffe och spela bingolotto med duttpenna. Tillsammans med Gustav 55, Olof 63 och Bertil 8 (en enkel åtta). Och vinna en årsförbrukning av stålull.



Min nya kompis Berra