Pysselpussel

Det är mycket nu.

December är en farfylld månad. En sysslofylld, pysselfylld, pusselfylld månad. Då alla möjliga och omöjliga aktiviteter ska pusslas ihop under dygnens vakna och ovakna timmar. För att till slut på julafton bilda en glimmande, fröjdefull och hemvävd julbonad. Med ett dignande julbord, en vacker julgran samt finklädda tindrande barn som nöjda öppnar julklapparna innehållandes deras högsta önskningar.

Eller?

Jovisst är det väl mycket att göra i december. Men vad gör man då? Gör allting i november istället? Nja. En del kanske. Men framför allt så gäller det nog att prioritera.

I år så blir det enda hemlagade på vårt julbord, köttbullarna. Inte Mamma Scan även på julafton. Där går gränsen. Men resten - bara att köpa färdigt och packa upp på bordet. Någon storstädning blir det inte heller. Vi utvisar de största dammråttorna bara. Och så satsar vi istället på det som familjen blir allra gladast av på julafton. Det vill säga julklappar och godis. Och en glögg till mutti.

Sen måste man nog sänka sina förväntningar också. Kanske behöver inte julafton vara en glimmande, fröjdefull och hemvävd julbonad. Kanske kan det vara lika härligt med en julafton i mysbyxor och luddtofflor med en barrande gran, busiga barn, torr julskinka och julklappar som kommer att bytas på mellandagsrean. Och en glögg till mutti.Godis, godis, godis. Var är glöggen?