Julstämning

Nu är det nära. Snart ska de hänga där på väggen och se mysiga och hemlighetsfulla ut. Jag pratar om paketen på vår paketkalender. Ett varje dag i 24 dagar för fyra barn. Det blir 96 paket. Varje år. Under 20 års tid blir det 1 920 st. Förutom att uppbringa fantasi till att hitta på saker att lägga i dessa paket och att springa runt i affärer för att inhandla dem, så tillkommer arbetet med att använda ca 115 meter tejp, 40 kvadratmeter julpapper samt 576 meter snöre för att slå in dem (jo, jag har räknat). Det ni.

Jag har alltså kalkylerat med 20 år. Det är så länge jag gissar att barnen bor hemma. (Med dagens bostadsmarknad skulle det lika gärna kunna bli 37.) För tro inte att det går att sluta med detta bara för att mottagarna har blivit tonåringar eller tagit studenten. Jag lovar att alla, oavsett en ålder på 13, 14, 18 eller 19, skulle bli helt knäckta om vi slutade. Det går helt enkelt inte att överleva december utan paket. Jag måste förmodligen skicka dem med posten när de har flyttat hemifrån. Ett varje dag. Porto tillkommer.

Jag tycker att det borde finnas en varningstext på paketkalendrar. Nu har jag i och för sig gjort vår kalender själv. Men OM vi hade köpt den så borde det ha stått "VARNING! KAN LEDA TILL LIVSVARIGT PAKETBEROENDE!". Gärna med en döskalle eller så, som på cigarettpaketen. Hade vi förstått vart detta skulle leda, hade vi nämligen aldrig börjat.

Frågan är nu därför - vem stämmer jag? Alla idéer mottages tacksamt.#1 - - Catarina:

Jesus...eller möjligen tomten. Håller mest på Jesus...han ser liksom lite mer skyldig ut?!