Skumbananer och marsipangrisar

Tunnelbanan seg som skumbanan. Roar mig med att komma på vad SL egentligen står för. Satans Luspudlar. SpårLöst (försvunnen). Stockholms Loser. Sponsrar Losec. Resan blir genast intressantare.

Hittar en bortglömd kasse under sätet. Oj. Tänk om det är ännu ett terroristdåd. Kollar så att det inte ligger en mycket liten terrorist i kassen. Ingen terrorist. Men en gris. En marsipangris. Som innehåller en bomb? Nä. Då borde det inte vara en gris väl. En hund hade varit lämpligare. En rondellhund. Av marsipan.

Bestämmer mig för att det inte är någon fara. Lämnar den kvarglömda kassen till tunnelbaneföraren. Får ångest på väg därifrån. Tänk om det trots allt var en marsipangrisbomb. Som jag precis lämnat över till en stackars SL-anställd. Så arg på SL var jag ju inte.


Vänta! Han till höger ser lite misstänkt ut. Och är det verkligen ett äpple han har i munnen?


#1 - - "Hundägaren":

Är du en dj-a hundhatare...eller??? Nog för att dom äter dörrfoder men spränger tunnelbanor....nej du!

#2 - - Mutti:

Hej hundägare! Vänligen kolla i andra änden av kopplet. Är det en rondellhund du ser där? I så fall, när du rastar den - springer du i cirklar då?

/marsipangrisälskaren

#3 - - "Hundägaren":

Vadå andra änden (eller enden som ni stockholmare sejer) av kopplet? Jag är ingen rondellhund! Men ok - jag gör en pudel....jag är snurrig i bollen, yr i hatten....eh vad handelade bloggen om.....

#4 - - Mutti:

För mycket cirkus på jobbet kanske? Skönt med julledigt för både hundägare och marsipangrisälskare.