Listor

Ett av symptomen på att jag har för många tankar snurrande i hjärnan, är listor. Listsymptomet innebär att jag är tvungen att skriva upp allt jag ska fundera vidare på, göra eller köpa, på en lista. Annars glömmer jag. Jag kan alltså mäta min tillfälliga förvirring i antalet listor. Nu har jag fem. Är alltså tämligen illa ute just nu.

Sitter just nu och försöker få ordning på en av dem. Den med alla julklappar som vi har köpt till barnen. (Och nej, barn, här tänker jag inte tala om vad vi har köpt.) Att få den listan att bli rättvis är lika svårt som en Bergmanfilm. Blir ungefär som när man ska såga av benen på ett bord. "Oj, det blev lite mycket här. Nu får jag ta lite mer på de andra också." Bordet blir lägre och lägre. Men listan blir längre och längre. Om jag hittar en bra grej till någon så måste jag hitta något till de andra också. Håller på att spräcka julbudgeten. (Som om vi hade någon.) Funderade på att istället börja ta bort julklappar. Men kom fram till att resultatet lär bli likadant. Fast tvärtom. Blir liksom bara en tummetott kvar. Inte så himla rättvist det heller.

Så tyvärr, mina kära barn. Det kanske blir lite orättvist med julklapparna. Men bara lite. Pyttelite. Eller ännu mindre. Men den som får få klappar, kan få många kramar istället. Från mutti.