I väntans tider

Okej. Nu är det bara att vänta. På gröten, Kalle Anka, knäcken, skinkan och tomten. Vi har i och för sig smygbörjat godisätandet och skinksmakandet. Gröt blev det lite i morse också. Och ute på tomten har vi redan varit.

Finns inga klappar under granen dock. Kommer inte att finnas några där imorgon heller (tyvärr tjejer). Får inte plats några där nämligen. Vår gran är den yvigaste granen i granskapet. Grenarna slickar golvet. Klapparna får ligga lite utspritt runt omkring istället.

Nu ligger en vansinnigt stor klapp och en liten gullig en bredvid granen. Den stora är till ett av våra barn. Jag säger inte vilket (tyvärr igen tjejer). Den lilla kom som en stor överraskning igår med posten. Från kompis till mig. Med rim och allt. Jag är imponerad. Rimponerad. Fina Nina.

Snart är det dags för det som barnen sett fram emot hela veckan. Ja, jag vet, julafton imorgon. Men nu var det inte det jag tänkte på. Snart är det uppesittarkväll med Bingolotto. Vi har en lott var. Det är pensionärsvarning på våra barn. Och på oss. Hoppas vi vinner ett halvt kilo kaffe. Eller en bil.

Ha en himla god jul nu!